Home » Rootkits » ZeroAccess Botnet verlamd, maar niet dood

ZeroAccess Botnet verlamd, maar niet doodZeroAccess_Botnet

De ZeroAccess rootkit, ook bekend als Sirefef of max ++, is een Trojaans paard computer malware dat Windows-besturingssystemen infecteert. Het verscheen voor het eerst in de zomer van 2011 en op dit moment de ZeroAccess botnet is een van de grootste bekende peer-to-peer botnets in bestaan met een bevolking meer dan 2 miljoen besmette computers. Er is geen centrale commando of een grote controle server voor ZeroAccess, die een grote uitdaging voor iedereen probeert te Doline het botnet

de infectie kan worden gebruikt voor het downloaden van andere malware op een geïnfecteerde computer of vormen een botnet gebruikt voornamelijk in Bitcoin mining of klik op fraude, terwijl het blijft verborgen in het systeem met behulp van rootkit technieken.

De autoriteiten in Europa gecombineerd inspanningen met Microsoft Corp onlangs in het terugdringen van de “ZeroAccess” infectie. Het Botnet is “verstoord,” niet “volledig vernietigd”, erkent Microsoft zelf dat zij “niet verwacht dat het de ZeroAccess botnet vanwege de complexiteit van de dreiging volledig te elimineren.” Dit is de Microsoft’s acht botnet takedown operatie in de afgelopen drie jaar.

forensics lab

Met de hulp van het Federale Bureau voor onderzoek naar USA en het Europese cybercriminaliteit centrum, Microsoft heeft geleid tot het afsluiten van de servers die waren de schadelijke software die is geïnfecteerd door bijna 2 miljoen computers over de hele wereld verspreiden. De ZeroAccess botnet van meesters waren bijna $3 miljoen USD verdienen elke maand daaruit. Microsoft overnam van controle van 49 domeinen die zijn gekoppeld aan de ZeroAccess botnet en dat verlamt aanzienlijk het botnet, maar veel meer inspanningen zijn nodig om de wortels van dit kwaad uit te roeien.

Als u wilt om te controleren of dat je niet geïnfecteerd bent met deze parasiet, zal mij recommanderen u voor gebruik van een gerenommeerde antimalware programma en blijf altijd up-to-date.

This article was published in Rootkits. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.

© 2020 hoeteverwijderen.com. All Rights Reserved. Kontakt. Inloggen